Nowoczesne opakowania transportowe w GO! Express & Logistics

31.05.2016

Tak dużego wyboru rozmiarów pojemników do tej pory nie oferował żaden inny przewoźnik. Klienci GO! będą mogli korzystać z opakowań „na miarę” a dzięki temu ich towar będzie idealnie zapakowany. Michał Grotkowski tłumaczy: „Zdecydowaliśmy się dotrzeć do zagranicznych dostawców opakowań i na podstawie oferty oraz specyfikacji wymagań wprowadziliśmy do naszego zestawu opakowań nowe produkty. Będziemy oferować trzy nowe termo-pojemniki. Pojemniki o największej objętości będą miały pojemność 91, 170 oraz 236 litrów a ich nośność będzie wynosić od 80 do 200 kg. Pomieszczą również większą ilości suchego lodu, co umożliwi transport do odległych destynacji. Wystarczy wyobrazić sobie, że objętościowo w takich termo-pojemnikach zmieściłaby się połowa przesyłki na palecie”.

„Aktualnie nowe pojemniki są testowane przez naszych klientów. Wielu z nich jest zaskoczonych faktem, iż w opakowaniach można umieścić ilość suchego lodu gwarantująca wytrzymałość zamrożonego towaru dłuższą niż tydzień „ – wskazuje Michał Grotkowski. Nowe pojemniki, ze względu na swoje szczególne parametry, mogą być wykorzystywane nie tylko przez firmy z branży spożywczej, ale także przez firmy, które wysyłają mniejsze próbki, ale do miejsc odległych i które z tegoż względu muszą przejść dosyć przewlekłą procedurą celną. Nowe medium chłodzące będzie działało aż do dziesięciu dni, co pozwala na większą pewność, że pomimo możliwego opóźnienia przesyłka dotrze do celu w stanie nieuszkodzonym.

z powrotem ...