Klimatizovaný vůz nebo termobox?

Jaro přišlo v teplém kabátu a léto se pomalu blíží. Vysoké teploty a sluníčko však nenesou jen radost, ale také starosti s přepravou zásilek. Jaký je nejlepší způsob uchování teploty vašeho zboží během přepravy?

Kdy využít klimatizovaného vozu

Tento typ přepravy je rentabilní v případě přepravy většího množství zboží. Což v praxi znamená mít zboží v paletových objemech. Takové zásilky není pak nutné speciálně balit – s ohledem na udržení požadované teploty. Nicméně problém může vzniknout při vykládce, kdy je zásilka z chladícího vozu vyložena. Pokud není ihned umístěna do jiného klimatizovaného prostoru, dochází k přerušení teplotního řetězce.

Klimatizovaný vůz tedy využijte tehdy, kdy přepravujete větší množství zboží na jednu adresu a máte zajištěnou jeho okamžitou následnou manipulaci.

Kdy sáhnout po termoboxu

Speciální balení umožňuje přepravu menších kusových zásilek. Tímto typem přepravy jste schopni dosáhnout optimálního poměru nákladů na přepravu s hodnotou přepravovaného zboží. Obaly se dají do určité míry použít opakovaně, díky čemuž se cena opět v čase snižuje

Profesionální logistický provider Vám pomůže navrhnout optimální skladbu obalu a chladícího média přesně dle specifik zboží, které přepravujete. Díky tomuto balení je eliminováno poškození obsahu zásilky vlivem vyšší teploty, pokud zůstane po doručení určitý čas na příjmu zboží či v jiném neklimatizovaném prostoru.

V GO! Express & Logistics využíváme termoboxů a chladících systémů. Zásilky převážíme ve všech čtyřech teplotních režimech od kryotransportu (tekutý dusík) po ambientní režim.

Rádi vám poradíme, jaký druh přepravy je pro vás nejvhodnější a zajistíme obalový materiál pro vaše zásilky. K dispozici vám je speciálně proškolený personál.