Proč expresní přeprava?
Kdy rychlost nestačí?

Kdy je expresní přeprava správnou volbou, a proč se ceny u jednotlivých přepravců tolik liší?

Odpovědí je servis. Expresní přepravu zásilek primárně vyhledávají zákazníci, kteří mají jiný důvod k volbě expresního doručení než jen požadavek na rychlost. Jedná se o zákazníky napříč všemi obory. V závislosti na oborech se pak mění potřeby zákazníků.

Na jedné straně je potřeba dovézt co nejrychleji náhradní díly do Německa, na straně druhé potřebuje laboratoř přepravu na suchém ledu, módní značka potřebuje zavážet prodejny v sobotu a ve svátky, a velkoobchod s potravinami potřebuje vyřešit import vzorků v teplotním režimu.

Zkrátka, potřeba expresního doručení s sebou většinou nese dobrý důvod.

Martin Koča o expresních službách

„Máme rádi výzvy. Díky rostoucím nárokům našich zákazníků se z nás stal komplexní distribuční partner s širokou škálou in-house služeb. Těšíme, co přijde dál a zároveň se snažíme být vždy o krok napřed.“ Martin Koča, CEO GO! Express & Logistics

Z těch přepravců, jejichž silnou stránkou byla rychlost, a kteří udrželi krok s trhem, stal komplexní logistický provider.

Spolu s vývojem trhu pak přepravce z jednoho místa řeší otázku bezpečnosti, ekologie, rychlosti, kvality, ceny a zákaznické podpory.

Ne vždy platí, že levnější rovná se lepší. Ekonomická přeprava, byť levnější, nevyhovuje potřebám všech zásilek. Kde je rozdíl?

Expresní přeprava znamená minimum překládek, v případech přímé jízdy je zásilka jen naložena u klienta a rovnou vyložena u příjemce. Se zásilkou manipuluje minimální počet osob. Eliminuje se tak riziko ztráty či poškození zásilky. Rychle znamená non-stop. Zákaznický servis funguje 24/7 a vaše zásilka je pod neustálým dohledem. Působnost napříč obory pak znamená široké portfolio obalových materiálů, různorodý vozový park, certifikovanou přepravu, možnost přepravy GMO i ADR, aj.

Pakliže je zásilka citlivého charakteru, vysoké ceny, či nebezpečné povahy, pak je expresní služba ideální variantou s odpovídajícím servisem.